Onze werkwijze

Welkom bij VvE trainingen, de opleider voor specialisten uit het vak mét ervaring die op zoek zijn naar verdieping in het vak en versterking van vaardigheden.

Werkwijze
VvE trainingen onderscheidt zich van andere opleiders doordat docenten uit de praktijk hun kennis delen met jou, jij wisselt je kennis uit met je vakgenoten en vice versa. Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen maar beter wordt in je vakgebied door discussies te voeren en ervaringen te delen. Maar dan wel net over de vraagstukken die bij jou persoonlijk op je weg zijn gekomen en niet over algemene theorieën of een verhaal dat je al lang kent.

Praktijk en vaardigheden
Het gaat over praktische oplossingen voor problemen die je tegenkomt in je werk, ervaringen van vakgenoten die het al eerder tegenkwamen, over discussies over de oplossingsmogelijkheden en wettelijke of praktische onmogelijkheden. Niet zelf het wiel uitvinden, maar gebruik maken van kennis en ervaring van anderen. Geen keuze hoeven maken uit allerlei losse cursussen die slechts deels je vragen beantwoorden, maar een carrière lang kunnen ontdekken, navragen, discussies voeren en oplossingen bereiken.

Tussentijdse begeleiding LinkedIn-communication
VvE trainingen wil dat ook op momenten dat er geen opleiding gevolgd wordt, ervaringen gedeeld kunnen worden met dezelfde groep van vakgenoten die je op opleidingsdagen ziet en spreekt.
We gebruiken hiervoor het bestaande medium LinkedIn. Er worden besloten groups per opleiding opgericht waar je met vakgenoten en docenten digitaal kunt discussiëren over vakinhoudelijke zaken die je tegenkomt in je dagelijkse werk. Bij inschrijving voor een opleiding krijg je een uitnodiging om lid te worden van de group. Alleen deelnemers van de opleiding en begeleiders kunnen deelnemen.

Praktische oplossingsrichtingen en schaven aan vaardigheden
VvE trainingen verwacht van je dat je beschikt over basiskennis en je vak beheerst. We willen ons tijdens de opleidingen met name richten op het beter maken van jouzelf en je medecursisten. We verwachten ook van jou dat jij dat wilt. Dat kan zijn: verbeteren op het gebied van vaardigheden (verwacht dus dat we je kunnen vertellen waar we denken dat je zwakke punten zitten en hoe je die zou kunnen verbeteren) of op het vlak van praktisch omgaan met lastige vraagstukken in je werk (met inbreng van onze ervaring en die van je vakgenoten zijn we voor geen gat te vangen!). VvE trainingen biedt dus geen dikke cursusboeken aan met allerlei wetteksten, maar praktijkcasussen met verschillende invalshoeken.

Discussie en debat
VvE trainingen is specialist op het gebied van VvE beheer en splitsen van appartementsrechten. Met de praktijk voorop bereiden wij je voor op de uitdagingen die het vak biedt. Wij gaan discussies aan en zoeken samen met jou en andere deelnemers naar oplossingen. Wij vragen om een stevig debat. Zonder training geen gewonnen wedstrijd!

 • Certificeringsopleiding VvE beheerder Breng verdieping aan in je loopbaan!
  In 5 dagen maak je de verdiepingsslag op VvE gebied. We gaan door middel van actieve werkvormen jouw kennis en praktijkervaring toetsen en verdiepen.

  Lees meer

 • Leergang voor de startende VvE beheerder Leer alle theoretische en praktische aspecten van het VvE beheer.
  Deze 5-daagse cursus wordt verzorgd door docenten die zelf al jaren in de VvE-beheerpraktijk werken.

  Lees meer

 • Loopbaanopleiding VvE beheerder De verdieping op de bestaande opleidingen VvE beheer.
  Het beste kan een beheerder zelf met de materie werken en oefenen, delen met andere deelnemers en kennis vergaren. De workshops bieden ruim de tijd en gelegenheid voor het stellen van vragen, onderlinge discussie en presentatie van de uitkomsten.

  Lees meer

 • Module: Communicatie in de VvE Communiceren is één van de belangrijkste vaardigheden als beheerder.
  We behandelen uitgebreid de Vergadering van Eigenaars. Daarnaast gaan we in op de relatie tussen beheerder en besturen. Ook leer je hoe je besturen en eigenaren professioneel kunt adviseren.

  Lees meer

 • Groot eigenaar in de VvE Positioneer jezelf kundig als (groot) eigenaar in de VvE.
  Je doet kennis op van splitsingsaktes en modelreglementen, je rechten en plichten, financiën, techniek en besluitvorming binnen de VvE.

  Lees meer