Opzetten bewonersparticipatie

Inspraak van huurders is een groot goed. (In Company)

Een eigenaar van woningen (woningcorporatie, belegger etc.) wil graag dat haar huurders invloed kunnen hebben op de woonomgeving. Hierdoor is men meer betrokken en woont men prettiger. Naast dit eist de overheid ook participatie in haar wetgeving. Is er een Vereniging van Eigenaars actief dan is het voorgaande lastiger. De verhuurder bepaalt dan niet meer wat er in het complex gebeurt, maar besluit dat met andere eigenaars. Dat maakt huurderparticipatie lastiger.

Aan de andere kant biedt de VvE structuur ook veel mogelijkheden. De VvE structuur geeft de mogelijkheid aan partijen om participatie efficiënter te regelen. Een aantal mogelijkheden staan al beschreven in SEV rapporten. Maar er zijn er meer.

Wij zetten graag de verschillende mogelijkheden op een rij met de daarbij behorende voor en nadelen. Daarnaast vertellen wij , hoe je er voor zorg kan dragen dat de huurders binnen de kaders van de VvE zelf verantwoordelijk kunnen worden gemaakt voor zaken onderhoud, schoonmaak, reparatieverzoeken en communicatie.

Resultaat
Gedurende deze opleiding leer je de verschillende mogelijkheden van huurderparticipatie in VvE’s kennen en de voor- en nadelen benoemen. Ook de implementatie en de mogelijkheden voor de organisatie worden behandeld. Je leert in 4 uur wat de mogelijkheden zijn om de organisatie te ontlasten en er de participatie mogelijkheden van huurders te vergroten.

Wij verzorgen voor jou een dagdeel van 4 uur bij minimaal 5 deelnemers, voor een bedrag van € 495,00 excl. btw.

InschrijvenMeer informatieTerug naar overzicht