Opzetten bewonersparticipatie

Inspraak van huurders is een groot goed. (In Company)

Een eigenaar van woningen (woningcorporatie, belegger etc.) wil graag dat haar huurders invloed kunnen hebben op de woonomgeving. Hierdoor is men meer betrokken en woont men prettiger. Naast dit eist de overheid ook participatie in haar wetgeving. Is er een Vereniging van Eigenaars actief dan is het voorgaande lastiger. De verhuurder bepaalt dan niet meer wat er in het complex gebeurt, maar besluit dat met andere eigenaars. Dat maakt huurderparticipatie lastiger.

Aan de andere kant biedt de VvE structuur ook veel mogelijkheden. De VvE structuur geeft de mogelijkheid aan partijen om participatie efficiënter te regelen. Een aantal mogelijkheden staan al beschreven in SEV rapporten. Maar er zijn er meer.

Wij zetten graag de verschillende mogelijkheden op een rij met de daarbij behorende voor en nadelen. Daarnaast vertellen wij , hoe je er voor zorg kan dragen dat de huurders binnen de kaders van de VvE zelf verantwoordelijk kunnen worden gemaakt voor zaken onderhoud, schoonmaak, reparatieverzoeken en communicatie.

Resultaat
Gedurende deze opleiding leer je de verschillende mogelijkheden van huurderparticipatie in VvE’s kennen en de voor- en nadelen benoemen. Ook de implementatie en de mogelijkheden voor de organisatie worden behandeld. Je leert in 4 uur wat de mogelijkheden zijn om de organisatie te ontlasten en er de participatie mogelijkheden van huurders te vergroten.

Wij verzorgen voor jou een dagdeel van 4 uur bij minimaal 5 deelnemers, voor een bedrag van € 495,00 excl. btw.

InschrijvenMeer informatieTerug naar overzicht

 • Certificeringsopleiding VvE beheerder Breng verdieping aan in je loopbaan!
  In 5 dagen maak je de verdiepingsslag op VvE gebied. We gaan door middel van actieve werkvormen jouw kennis en praktijkervaring toetsen en verdiepen.

  Lees meer

 • Leergang voor de startende VvE beheerder Leer alle theoretische en praktische aspecten van het VvE beheer.
  Deze 5-daagse cursus wordt verzorgd door docenten die zelf al jaren in de VvE-beheerpraktijk werken.

  Lees meer

 • Loopbaanopleiding VvE beheerder De verdieping op de bestaande opleidingen VvE beheer.
  Het beste kan een beheerder zelf met de materie werken en oefenen, delen met andere deelnemers en kennis vergaren. De workshops bieden ruim de tijd en gelegenheid voor het stellen van vragen, onderlinge discussie en presentatie van de uitkomsten.

  Lees meer

 • Module: Communicatie in de VvE Communiceren is één van de belangrijkste vaardigheden als beheerder.
  We behandelen uitgebreid de Vergadering van Eigenaars. Daarnaast gaan we in op de relatie tussen beheerder en besturen. Ook leer je hoe je besturen en eigenaren professioneel kunt adviseren.

  Lees meer

 • Groot eigenaar in de VvE Positioneer jezelf kundig als (groot) eigenaar in de VvE.
  Je doet kennis op van splitsingsaktes en modelreglementen, je rechten en plichten, financiën, techniek en besluitvorming binnen de VvE.

  Lees meer