Module: Financiën in de VvE

Deze module leert je alle financiële kanten van de VvE kennen. Denk hierbij aan het uitleggen van een jaarrekening en begroting aan eigenaren, het maken van een spaaradvies voor de VvE, het uitvoeren van incassoprocedures en de overdracht van een appartementsrecht.

Waarom deze module?

Als startende VvE beheerder kun je al snel praktisch aan de slag en voor de VvE allerhande actiepunten uitvoeren. Om deskundig de financiële zaken voor de VvE af te kunnen handelen, is basiskennis van financiën belangrijk.  Tijdens deze module leer je alles over de financiële kant van de VvE. Tevens worden de verzekeringen in de VvE behandeld.

Uitgebreid programma

We starten de dag met de jaarrekening. Hoe is een jaarrekening opgebouwd en hoe lees je deze. Je leert hoe je de jaarrekening kunt onderbouwen en toelichten aan eigenaren.

Daarna pakken we de begroting erbij. Je leert om zelf een begroting op te stellen. Daarbij behandelen we ook het reservefonds en het maken van prognoses van het reservefonds, om een onderbouwd spaaradvies aan de VvE te kunnen geven.

We pakken ook het Modelreglement erbij om te kijken welke regels er zijn vastgelegd over de begroting, jaarrekening en de bestemming van het exploitatieresultaat. Tevens pluizen we de incassoprocedure uit. Wat is hier wettelijk over vastgelegd, welke regels staan er in het Modelreglement en hoe voer je een incassoprocedure in de praktijk uit. Bij de overdracht komt er een financiële afrekening tussen de koper en verkoper bij de notaris, In de module nemen we dit proces stap voor stap door en weet je na afloop wat er precies gebeurt tussen koper en verkoper.

Als laatste behandelen we verzekeringen in de VvE. Je leert niet alleen welke verzekeringen je moet/kunt afsluiten, je leert tevens het gehele proces van Schadeafhandeling.

Voor wie

Medewerkers die als VvE beheerder aan de slag gaan.

Naam docent

Harm Krijnen of Gerco van Maanen

Prijs

Arrangementskosten € 70,-
Deelnamekosten € 450,-
Deze training is vrijgesteld van btw

Hoeveelheid dagen

1 dag

Data

24 januari 2017
20 april 2017
19 september 2017

InschrijvenMeer informatieTerug naar overzicht

 • Certificeringsopleiding VvE beheerder Breng verdieping aan in je loopbaan!
  In 5 dagen maak je de verdiepingsslag op VvE gebied. We gaan door middel van actieve werkvormen jouw kennis en praktijkervaring toetsen en verdiepen.

  Lees meer

 • Leergang voor de startende VvE beheerder Leer alle theoretische en praktische aspecten van het VvE beheer.
  Deze 5-daagse cursus wordt verzorgd door docenten die zelf al jaren in de VvE-beheerpraktijk werken.

  Lees meer

 • Loopbaanopleiding VvE beheerder De verdieping op de bestaande opleidingen VvE beheer.
  Het beste kan een beheerder zelf met de materie werken en oefenen, delen met andere deelnemers en kennis vergaren. De workshops bieden ruim de tijd en gelegenheid voor het stellen van vragen, onderlinge discussie en presentatie van de uitkomsten.

  Lees meer

 • Module: Communicatie in de VvE Communiceren is één van de belangrijkste vaardigheden als beheerder.
  We behandelen uitgebreid de Vergadering van Eigenaars. Daarnaast gaan we in op de relatie tussen beheerder en besturen. Ook leer je hoe je besturen en eigenaren professioneel kunt adviseren.

  Lees meer

 • Groot eigenaar in de VvE Positioneer jezelf kundig als (groot) eigenaar in de VvE.
  Je doet kennis op van splitsingsaktes en modelreglementen, je rechten en plichten, financiën, techniek en besluitvorming binnen de VvE.

  Lees meer