Module: Financiën in de VvE

Deze module leert je alle financiële kanten van de VvE kennen. Denk hierbij aan het uitleggen van een jaarrekening en begroting aan eigenaren, het maken van een spaaradvies voor de VvE, het uitvoeren van incassoprocedures en de overdracht van een appartementsrecht.

Waarom deze module?

Als startende VvE beheerder kun je al snel praktisch aan de slag en voor de VvE allerhande actiepunten uitvoeren. Om deskundig de financiële zaken voor de VvE af te kunnen handelen, is basiskennis van financiën belangrijk.  Tijdens deze module leer je alles over de financiële kant van de VvE. Tevens worden de verzekeringen in de VvE behandeld.

Uitgebreid programma

We starten de dag met de jaarrekening. Hoe is een jaarrekening opgebouwd en hoe lees je deze. Je leert hoe je de jaarrekening kunt onderbouwen en toelichten aan eigenaren.

Daarna pakken we de begroting erbij. Je leert om zelf een begroting op te stellen. Daarbij behandelen we ook het reservefonds en het maken van prognoses van het reservefonds, om een onderbouwd spaaradvies aan de VvE te kunnen geven.

We pakken ook het Modelreglement erbij om te kijken welke regels er zijn vastgelegd over de begroting, jaarrekening en de bestemming van het exploitatieresultaat. Tevens pluizen we de incassoprocedure uit. Wat is hier wettelijk over vastgelegd, welke regels staan er in het Modelreglement en hoe voer je een incassoprocedure in de praktijk uit. Bij de overdracht komt er een financiële afrekening tussen de koper en verkoper bij de notaris, In de module nemen we dit proces stap voor stap door en weet je na afloop wat er precies gebeurt tussen koper en verkoper.

Als laatste behandelen we verzekeringen in de VvE. Je leert niet alleen welke verzekeringen je moet/kunt afsluiten, je leert tevens het gehele proces van Schadeafhandeling.

Voor wie

Medewerkers die als VvE beheerder aan de slag gaan.

Naam docent

Harm Krijnen of Gerco van Maanen

Prijs

Arrangementskosten € 70,-
Deelnamekosten € 450,-
Deze training is vrijgesteld van btw

Hoeveelheid dagen

1 dag

Data

24 januari 2017
20 april 2017
19 september 2017

InschrijvenMeer informatieTerug naar overzicht